1299254.jpg

Minulla alkoi nyt ruokakaappien ja pakastimen tyhjennysviikko. Aloitin jauhokaapista. - Ruoaksi tein spaghettisoijarouhelaatikkoa, johon laitoin myös kuivattua nokkosta. Pannariin tuli leseitä ja grahamjauhoa, vehnäjauhojen lisäksi. Tämän illan leipomukseni oli mausteiset vuokaleivät.

Litraan piimää lisäsin pari desiä siirappia ja reilun ruokalusikallisen fenkolinsiemeniä, sekä pari ruokalusikallista suolaa. Haaleaan veteen liotettuna 50 g palahiivaa joukkoon ja sitten jauhoja. Nyt laitoin noin ½ kg ruisjauhoa, 1 dl kauralesettä, 1 dl grahamjauhoa ja lopuksi vehnäjauhoa reilun ½ kg. Limput kohosivat noin tunnin verran vuoissaan ja pistelyn jälkeen paistoin ne sitten 200 C asteessa. - Leivät voitelin siirappivedellä pariin kertaan paistamisen aikana.