Lomalla päiväni täyttyvät asioilla, ennalta suunnittelemattomasti. On aikaa tarttua hetkeen - elää täydesti tässä ja nyt.

Aamupäivällä pihalla käydessäni tapasin naapurini, joka kutsui minut synttärikahveille. Siellä vieraana ollut papparainen kertoili muistojaan menneisyydestä, lähinnä työstään. Hänelle oli vaikeaa pysytellä tässä päivässä. Keskusteluissamme, aiheesta kuin aiheesta, mennyt maailma palasi hänen ajatuksiinsa. Lähimuisti ei pelannut, mutta vanhat asiat olivat kirkkaana mielessä. Oli huomaavaista kuunnella, vaikka meillä muilla oli vaikeaa osallistua itsellemme vieraan alan koukeroihin. Niinpä sitten tuli selvitettyä mm. kuinka 1960-70 -luvuilla tutkittiin maapohjia ja paalutettiin rakennuksia jopa merenpohjan päälle. - Tällä papparaisella menneisyydessä elämisen aiheutti sairaus. On kuitenkin ihmisiä, jotka ihan tarkoituksella juuttuvat ja takertuvat muistoihin, ehkä välttääkseen tämän päivän tuoman ahdistuksen.

Tunnen myös tulevaisuudessa eläjiä, Sitku -ihmisiä. Heitä, joilla kaikki tulee olemaan hyvin ja ojennuksessa sitten, kun...  Hyvä, että ajatellaan tulevaisuutta ja varaudutaan siihen, mutta mielestäni ei voi siirtää kaikkia tekemisiään tältä päivältä hamaan tulevaisuuteen vain sen varjolla, että asiat sujuisivat  paremmin myöhemmin,  tai hoituisivat sitten muka helpommin. Yleensähän kaiken, minkä taakseen jättää,  edestään löytää - ennemmin tai myöhemmin. Tekemättä jättämisensäkin, jotka kasautuessaan tulevat jopa vuorena vastaan.

746446.jpg

Meillä jokaisellahan on tämä hetki ja vastuu siitä. Elämä on nyt. Tämäkin päivä on huomenna eilinen. Uskon, että jokaisella päivällä on oma sanomansa ja tarkoituksensa, sekä sen, että elämä kantaa. Toivoisin kaikille rohkeutta ottaa vastaan oma päivänsä, sellaisena kuin se eteen tulee ruusuineen ja piikkeineen.  - Itse olen utelias, niin utelias, että oikein odotan, mitä kulloinenkin päivä antaa. Tätäkin päivää on vielä monta tuntia jäljellä.