1136753.jpg

Joulun aikaan tulee syötyä, yleensä liikaakin. Meillä tuota yritetään hillitä jaksottamalla jouluherkut joulua edeltävään aikaan. Piparinsyömiset huipentuvat taikinan popsimiseen - helppoa ja yksinkertaista! Joulutorttujakaan ei kovin paljon jaksa syödä, joten niitä on ollut vain kerran pari kahvipöydässä. Laatikoita on syöty jo parisen viikkoa silloin tällöin lisäkkeenä.

Nyt tein rosollia. - Meidän perheen rosolli valmistetaan keitetyistä perunoista ja porkkanoista, maustekurkkukuutioista, etikkapunajuurista, runsaasta määrästä pieneksipilkottua sipulia ja omenoita. Kastikkeena kermaviiliä, joka maustetaan pienellä määrällä suolaa ja sokeria sekä sinapilla. Etikkapunajuuriliemi maustaa ja värjää kastikkeen kauniin vaaleanpunaiseksi. Koristeeksi vielä silputtua kevät- tai ruohosipulia.