1522989.jpg
Vuorenkilpi

 1522986.jpg
Aho-orvokki

1522987.jpg
Raparperi

Rentouttava puutarhatyöpäivä on takana. Sää suosi ja teki mielen virkeäksi. Pihalta en olisi malttanut tulla pois lainkaan. Levittelin uutta multaa säkkikaupalla tärkeimpiin kohteisiin ja möyhentelin kompostoria. Naapurilta sain haravointijätettä (kuivia koivunlehtiä) siilin pesiä varten, ja ne jaoin neljälle pesäpaikalle.

Istuttelin talven ajan väliaikaisistutuksessa olleita pensaiden taimia oikeille paikoilleen. Kylvin rohkeasti jo nyt myös kesäkukkien siemeniä kukkapenkkeihin. Uskon, että kehäkukat ja ruiskukat selviävät, vaikka pakkanenkin vielä tulisi, mutta kosmoskukat ja lobeliat eivät taida ilman suojaa selvitä. Arimmat lajit istutinkin ruukkuihin, jotta ne voi helposti kantaa autotalliin, mikäli halla uhkaa. Ruusupavut ja tillit sekä pillisipulit laitoin myös taimettumaan.

Kielot ovat lähteneet pihallamme iloiseen kasvuun, ja ensimmäistä kertaa tänä kesänä ne kukkivatkin. Vuorenkilpi-istutusta harvensin rankalla kädellä, ja terveimmät istukkaat odottavat juurtumista vesiastiassa.

Urakan jälkeen oli ihanaa istahtaa terassille kuuntelemaan linnunlaulua. - Ihanampaa musiikkia ei olekaan! Tuulihaukka lenteli kaartaen ja äännellen taivaalla, kurkien huuto kantautui läheiseltä pellolta, ja kirjosieppo ilmestyi piha-alueellemme. Mustarastaat keräilivät nokan täyteen matoja; ilmeisesti niillä siis on jo poikaset. Pihan kastelun jälkeen matoapajalle tulivat innolla myös västäräkit ja punarinnat.

Huomenna vuorossa on oksien harventaminen piha-aidanteesta sekä puuvajan seinustan siivous.