Olin tänään ystäväni luona kyläilemässä. Viereisellä pellolla leivoset löivät ilmassa leikkiä, kuten vappuna kuuluukin. Että olikin iloista liverrystä!
Ystäväni oli laittanut puutarhansa ja kasvimaansa jo kuntoon odottamaan kesää. Sain mukaani maa-artisokan mukuloita ja raunioyrttiä, jotka nyt illalla istutin maahan. Kovasti olisi omalla pihallamme muitakin töitä, sillä moni kohta näyttää kaipaavan harventamista ja karsimista. Terijoensalava-aidanne suorastaan vaatii oksasaksia kimppuunsa, ja hakettajallahan oksista saa sitten kompostoriin oivaa ainesta. - Mutta nyt pitäisi löytää aikaa pihatöille. Onneksi sentään sunnuntaina taitaa olla vapaata, joten silloin voi ainakin leikata oksia, mutta kovaäänistä hakettajaa en kyllä pyhäpäivinä laita käyntiin, enkä muuten koskaan ruohonleikkuriakaan.

Multaa täytyy tänä vuonna hankkia, sillä savimaa syö hiekkaa ja turvetta hurjia määriä. Kääntäessäni maata istutuksilleni näytti siellä olevan paljon muhkeita kastematoja. Pihamme on luomupiha, joten madot viihtyvät. Siksi kai pihamme on myös lintujen suosiossa. - Kompostorissakin oli runsaasti lieroja.

Onnenpensas, vuohenjuuri, scillat, kevätkaihonkukat ja narsissit ovat juuri nyt  kukassa. Alppikärhössä on nuput, samoin kuin tuomessa ja omenapuissa. Kaikki kasvit näyttävät talvehtineen hyvin.

1519874.jpg
Onnenpensas

1519880.jpg
Vuohenjuuri

1519901.jpg
Kevätkaihonkukka