1773605.jpg
Aurinkotuolista lankeava varjo terassin betonilaatalle. - Muuttuvaa arkitaidetta. :)


Hauskaa tämä lomalaisen elämä! Saa tehdä haluamiaan asioita päivät pitkät. - No, mitäs sitten halusin ja tein? Laiskahan se töitään luettelee, mutta lomalla saa olla laiska. Niin että luetellaan vaan...

Iloitsin kauniista päivästä ja lomasta. Aamulehtien lukemisen ja aamiaisen syönnin jälkeen kauniin ilman houkuttelemana askeleet veivät pihalle. Istuskelin tuolissa ja tuijottelin ohikiitäviä pilvenhattaroita, kuuntelin tuulen huminaa puissa ja seurailin tovin linnunpoikasten itsenäistymiselämää.

Rakentamattomalle naapuritontille levittäytynyt vadelmakasvustoni nokkospuskien seassa alkaa tuottaa satoa. Kävin keräämässä sieltä litran verran vattuja. - Aivan ilman kenkiä tontille ei uskalla mennä, mutta paljain säärin kävin hakemassa verenkierron elvytystä nokkospellosta. Vielä nyt illallakin jaloissa kihelmöi kivasti. (Eikös ne ihmiset ennen vanhaan vihtoneet nokkosvihdoillakin? Ymmärrän kyllä sen tehoavan,)

Kompostorimme (vanha iso arkkupakastin) toimi ruukutuspöytänä, kun iltapäivällä istuttelin taimia. Ruukkutaimiksi muuttui ahomansikkaa (Marjuli, huom!), kevätkaihonkukkaa, vuorenkilpeä, poimulehteä ja muutama lumipalloheisioksa.

Sateiset päivät ovat pitäneet huolen siitä, että koko kesänä ei pihalla ole tarvinnut kastella kasvustoja. Nyt kuitenkin ruukuissa olevat kukkaset huusivat vettä, joten ne saivat vettä janoonsa.

Kamera oli terassilla koko päivän odottamassa inspiraation iskemistä. Kaikkien touhujeni ohella kehittelin nimittäin ideaa valokuvaan, jonka aihe olisi "Taidetta elämään". Kilpailuaikaa on jäljellä enää parisen päivää. Muutamaa juttua kokeilin ja kuvasin päivän mittaan. - Löytyihän lopulta sitten se ideakin. (Yllä oleva kuva ei ole kilpailuun menevä kuva, eikä muuten ko. ideakaan.).