1973106.jpg

Syksy riisuu lehtipuut ja värikäs maisema muuttuu paljaaksi. - Haikeaa!

"Lehti puusta variseepi, päivä yötä pakenee, ..."  Pimeyskin siis saapuu aina vain aikaisemmin illalla. - Eilisiltaisella koiranpissityslenkillä säikähdin yllättävää  töräytystä pääni yläpuolella. Joutsenet ne siellä lentelivät matalalla Etelää kohti. Ne siis lentävät pimeässäkin. Tähtienkö mukaan sitten suunnistavat, vai miten?

Tänään on sumuisen aamun jälkeen näkynyt paljon muuttolintuja. Pohjoisen järripeipotkin suuntaavat nyt lämpimämmille seuduille, ja pysähtyvät vain tankkaamaan. Haukkamuutto näkyy myös olevan melko vilkasta. - "Minä pieni paimentyttö, lentohon en pääsekään..."  Mutta onneksi lentokoneella pääsee! Tänään varasimme "hullunhalvan" lentomatkan Roomaan, joten maaliskuun alkupäivinä voi mennä kevättä vastaan. Silloin muuttolinnut ovat taas matkalla tänne Suomeen päin. Ja eihän siihen ole aikaa kuin viisi kuukautta!

Tutut tintit, viherpeipot ja pikkuvarpuset ovat vallanneet ruokintapaikat, sillä olemme jo aloittaneet talviruokinnan, joskin pienimuotoisesti. Ruokintapaikalta löytyi pikkuinen rengastettu tintti kuolleena. Joku (kenties pikkulepinkäinen) oli hyökännyt sen kimppuun, ja jättänyt kuitenkin syömättä. -  Postitan renkaan huomenna Luonnontieteelliseen keskusmuseoon, kuten ohje on, jos löytää rengastetun linnun.