2189314.jpg
Kaunis talo keskellä kaupunkia.

Tulipa käytyä ihmisten ilmoilla ja tavattua eräs ystävänikin, monen päivän luolailun jälkeen. Busseissa oli tilaa, mutta kaupat ja kahvilat olivat täpötäynnä alennusmyyntiostoksilla olevia ihmisiä. Venäläisiä matkailijoitakin oli paljon uutta vuotta vastaanottamassa.

Minua vastaan "käveli" Etelä-Esplanadilla alehintainen mikrokuitukangastakki. No, takkiahan olen kyllä itselleni katsellutkin, joten hyvä että löytyi. Villalankoja, joita etsin, en sen sijaan nähnyt, tavarataloissakaan, vaikka luulisi neulebuumin kaikuneen jo kauppiaittenkin korviin. Bambuneulepuikkoja löysin Stockmannilta vain kokoa 3, mutta olisin ostanut useampia kokoja, jos niitä olisi ollut tarjolla. Lankavalikoima ko. liikkeessä on myös yllättävän vaatimaton.

Kankurin tuvassa kävin ihailemassa kauniita suomalaisia käsitöitä. Tuomaanristin ostin sieltä mukaani. Huopatossuja ihailin, ja ne olisivat mukavat talviaikaan, mutta niiden käyttömahdollisuudet täällä eteläisessä Suomessa ovat niin rajalliset, etten raaski rahojani niihin sijoittaa.

Moni etsimäni pikkukauppa oli muuttanut jonnekin muualle viime kauppakierrokseni jälkeen, mutta en alkanut niiden uutta sijaintia etsimään. Täytyypä kartoittaakin netin kautta seuraava ostoskierros, ettei tule turhia mutkia. - Nimittäin kaupungilla käyn kyllä mielelläni, mutta en halua siellä viipyä. :)