Tämän viikonlopun aikana tuli vietettyä enemmän aikaa myös keittiössä.

Leipomuksiani:

1257104506_img-d41d8cd98f00b204e9800998eSpelttisämpylät

1257104808_img-d41d8cd98f00b204e9800998ePellava-auringonkukansiemenleipä

Leipätaikinat teen aina niistä aineksista, joita kaapissa sattuu olemaan, ja siksipä ei koskaan tule kahta samanlaista taikinaa. Pidän enemmän tuorehiivasta, ja leivonkin sillä, jos vain muistan kaupasta sitä ostaa.

1257104728_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaapissa oli pussinloppuja gluteenittomia jauhoja, ja "tuhosin" niitä maustekakkukokeiluuni. - Jouluksi ajattelin kehitellä sellaisia reseptejä, joilla joululahjat onnistuvat. Tämä maustekakku olikin tosi hyvää, vaikka sävelsin sen kaikesta mahdollisesta joukkoon sopivasta!

Gluteeniton maustekakku

2 dl tummaa kidesokeria

2 kananmunaa

1½ dl maitorahkaa

100 g sulatettua voita

2 tl leivinjauhetta

1 tl jauhettua neilikkaa

1 tl jauhettua inkivääriä

2 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua kardemummaa

2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

1 dl tattarijauhoa

 

Vatkaa sokeri ja kananmunat, lisää rahka ja voi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.

Voitele vuoka sulatetulla rasvalla ja jauhota gluteenittomalla korppujauholla.

Paista kakkua 175 C asteessa noin 40 minuuttia.