Löysin kotikokki.net -sivustolta aivan mahtavan hyvän banaanikakun ohjeen, ja tein sen gluteenittomana versiona.
Jauhotin vuoan gluteenittomalla korppujauholla ja käytin vehnäjauhon tilalla gluteenitonta jauhoseosta.
--------------------
Kokeilin leipoa pikkutaikinan myös tällaisia gluteenittomia pikkuleipiä perusmurotaikinasta muuntamalla.
Maukkaita tulikin, joskin hyvin murenevaisia. Näitä tulee tehtyä varmaan toistekin.
100 g voita
1 dl sokeria
vatkataan vaahdoksi
1 pieni muna hyvin vatkaten
Yhdistä kuivat aineet :
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl murskattuja maissihiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl rusinoita
muutama säilykekirsikka, pieninä paloina
lisää taikinaan
Lusikalla nokareita pellille (kakkuset leviävät) ja paistaminen pellillä
175 C asteisessa uunissa noin 12 min.
Kommentit