1278428269_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löysin kotikokki.net -sivustolta aivan mahtavan hyvän banaanikakun ohjeen, ja tein sen gluteenittomana versiona.

Jauhotin vuoan gluteenittomalla korppujauholla ja käytin vehnäjauhon tilalla gluteenitonta jauhoseosta.

 

--------------------

1278427420_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kokeilin leipoa pikkutaikinan myös tällaisia gluteenittomia pikkuleipiä perusmurotaikinasta muuntamalla.

Maukkaita tulikin, joskin hyvin murenevaisia. Näitä tulee tehtyä varmaan toistekin.

100 g voita

1 dl sokeria

vatkataan vaahdoksi


1 pieni muna hyvin vatkaten


Yhdistä kuivat aineet :

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

½ dl murskattuja maissihiutaleita

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

3/4 dl rusinoita

muutama säilykekirsikka, pieninä paloina

lisää taikinaan

 

Lusikalla nokareita pellille (kakkuset leviävät) ja paistaminen pellillä

175 C asteisessa uunissa noin 12 min.