1291132109_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kylläpä tuolla emännällä on monia kummallisia juttuja kaapeissaan! Hän kerää innokkaasti metsästä sieniä, pakastaa ja suolaa niitä. Joulupöydässä saa sitten syödä ihanaa sienisalaattia, ja se on tonttujenkin herkkua. Mutta tämä sieni ei kuitenkaan ole syötävä. Metsästä se  kyllä varmaan on tullut, kun se kerran on kovaa puuta, mutta mikä se on?

Osaisiko joku minulle kertoa, mitä tuollaisella sienellä tehdään?

Hihii, kyllä minä oikeasti sen tiedän, kun olen nähnyt joskus sitä käytettävän, mutta tämäpä onkin nyt vähän niin kuin tietokilpailu. Ensimmäisenä oikean vastauksen antanut saa pienen jouluyllätyksen.  :)

 

Edit. 7.12.

Me täällä Ninnin kanssa ihmettelimme, kun tuo sieni tunnistettiin heti. :D

Lukijakuntani taitaa olla sen verran elämäänähnyttä, että tuo on tuttu kapine. Meillä se on käytössä. Sukkia parsitaan täällä aina heti, jos niihin ilmestyy reikiä. Liian isoiksi kasvaneiden reikienkään takia sukkia ei heitetä menemään, vaan säästetään varret ja kudotaan niihin uudet terät.

Unelma ehti ensimmäisenä kommentoimaan, joten pikkuinen jouluylläri lähtee hänelle. Laita osoitetietosi [email protected] -sähköpostiini, niin laitamme postia Sinulle!