1291669524_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ninni ihmettelee sitä kakkujen määrää mikä keittiössämme nyt joulun alla syntyy. - Meillä joululahjat ovat tänä vuonna pääosin syötäviä, sillä toisille on vaikeaa hankkia lahjoja, kun kaikilla alkaa olla jo yllin kyllin kaikkea. Ruokalahjat tulevat varmasti syödyiksi, eivätkä ne jää nurkkiin pyörimään.

 

1291669544_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jokohan Ninni opettelisi lukemaan. Hän on hyvin utelias nähdessän kirjaimia! Vai onko sittenkään kiinnostunut niinkään kirjaimista; jos sittenkin haluaa vain läheltä nuuhkia ihanaa kakuntuoksua?

- Olemme tehneet isoja taikinoita:  maailman parhaita pipareita, maailman parasta konjakkikakkua ja maailman parasta taatelikakkua. Jääkaapissa odottelee vielä leipomista Kattimatikaisen ohjeella tehty vaalea piparitaikina. Hedelmäkakkuakin teemme lisää jossain vaiheessa.

Maailman paras taatelikakku syntyy Kotilieden vanhalla ohjeella, ja se on ainut kakku, joka itsestään selvästi kuuluu kotijouluumme.

Ninnin kanssa on mukava leipoa, ja huolehdimme kyllä yhdessä, että pikkutontuille leivotaan pikkupipareiden lisäksi myös omat pikkuiset kuivakakut. Sitä varten kaapissa on pikkuruinen reikävuoka ja kolme pientä sydänvuokaa. Ninnin mielestä  saattaisi olla parempi tehdä aikuisillekin pieniä kakkuja, etteivät erehtyisi popsimaan  liikaa herkkuja jouluna. :D