Olemme saaneet kesäisiä lintuvieraita pihamme ruokintapaikalle.

Peippo

 

Laulurastas

(Olen kuvannut  vain ikkunan läpi, ettei lintu häiriinny.)

Näin myöhään kuin tänä talvena, emme ole koskaan aikaisemmin aloittaneet talviruokintaa. - Aloitimme täyspainoisen lintujen talviruokinnan nimittäin nyt vasta joulun jälkeen. Pikkuerä auringonkukansiemeniä on kyllä ollut yhdellä automaatilla, joskus vähän pähkinää ja yksi rasvatanko joulukuun alkupäivistä alkaen. Joten kyse on muusta syystä kuin ruoan tarjonnasta viivyttelevistä lintusista. Alkutalvihan on kaiken kaikkiaan ollut poikkeuksellisen lämmin ja lumeton, joten ehkä kaikki muuttolinnut eivät ole huomanneet lähteä ajoissa..

Näköjään laulurastas pysyttelee tiiviisti tässä ruokintapaikan tuntumassa. Olen laittanut pienien omenan- ja kuivattujen hedelmienpalojen sekä seesaminsiemenien ja kuorittujen auringonkukansiemenien joukkoon öljyä, ja sitä mössöä se syö mielellään.


- Ilmeisesti nyt täytyy huolehtia läpi pakkaskauden erityisesti  tuon laulurastaan ruokkimisesta, jotta raukka pääsee talven yli mahdollisimman turvallisesti. Peippoja talvehti viime paukkupakkastalvena kaksikin, joten tiedän että ne kyllä pärjäävät.