Pertti Kurikan Nimipäivät osallistui Euroviisukarsintoihin. - He ovat voittajia, vaikka eivät päässeetkään ihan finaaliin!
Pojat herättivät iloisella suoralla asenteellaan suuren yleisön, ja toivat suvaitsevuutta ja hyvää mieltä. Imelien balladeiden keskellä tämä oli raikas tuulahdus, ja näytti maailmalle roiman annoksen aitoa suomalaista sisua. Punk on asenne, ei niinkään viisuilua. Ja eihän Euroviisut olekaan enää aikoihin ollut viisukilpailu, vaan enemmänkin show. Kyllä sinne silloin mahtuu PKN:nkin tyyli.  Nämä pojat olivat tienraivaajia, sillä rohkea Suomi valitsi ennakkoluulottomasti heidät edustamaan maatamme ja avaamaan Euroopanlaajuisen keskustelun vammaisten oikeuksista ja tasa-arvosta.


Maailma voi muuttua, jos ja kun ihmisten asenteet muuttuvat. Se tie voi olla hidas, mutta jokainen askel on toivottavasti askel eteenpäin suvaitsevuuden ja tasa-arvoisuuden suuntaan. Toivottavasti pääsemme irti sormilla osoittavasta suhtautumisesta erilaisuuteen, sillä loppujen lopuksi meistä kukaan ei ole toistaan arvokkaampi ja sen erinomaisempi kuin kukaan muukaan. - Työssäni kohtaan paljon erilaisuutta, ja pyrkimykseni on kasvattaa lapset kohtaamaan vammaiset tasavertaisina kanssamatkaajinamme. Päiväkodissamme on ollut töissä kehitysvammaisia, ja tapaamme toimintakeskuksen porukkaa lähes päivittäin pihapiirissämme. Lasten suhtautuminen on avointa ja suvaitsevaa, ja heistä voisimme me kaikki aikuisetkin ottaa mallia.

 

Edit. sunnuntaina klo 11.15

Asennevamma on muuten vammaisuutta, siinä missä muutkin vammaisuudet.