On se kaunis laulu tuo Santa Lucia! Kuuntelin sitä eilisilltana monta kertaa.

Tästä linkistä voi sen kuunnella
https://www.youtube.com/watch?v=19PT9_gMPOY

Lucia-neito on pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, punaiseen vyöhön ja kynttiläkruunuun, ja pitää kädessään kynttilää. Ajatuksena on, että Lucia tuo valoa talven pimeyteen. Minäkin halusin leikkiä  Lucia-neitoa, ja nyt minä sitten olen tämmöinen Tonttu-Lucia:

 

pikkulucia2.jpg

pikkulucia.jpg

 

Eilinen päivä oli talossa aika hiljainen, vähän semmoinen voimienkeruupäivä.

Ulkona oli koko päivän kova pakkanen, joten siellä ei ollut hauskaa olla, vaikka aurinkokin välillä paistoi.  Aamulla oli tosi kaunis aamurusko; ihan kuin taivas olisi ollut tulessa.

aamutaivas.jpg

 

Emäntä kutoi ties monettako sukkaa tänä talvena; koko ajan sillä puikot suihkii. Jos oikein nätisti pyytäisin, tekisiköhän hän minullekin jotain.

polvisukat.jpg

 

Hän tykkää todella paljon tästä nykyisestä mahdollisuudesta vapaaseen touhuamiseen, kun ei ole tiukkoja aikatauluja ja työstressiä. Mitä se stressi on, siitä minä en tiedä mitään, mutta monesti siitä on täällä puhuttu. Aika vaikeaa lausuakin mokoma sana! Onneksi osaan sanoa 'ärrän'.  Varmaankin stressillä on jotain tekemistä väsymyksen kanssa, niin luulen. Silloin kun emäntä kävi töissä, hän ei jaksanut iltaisin ja lauantaisin muuta kuin olla möllöttää. Sitten sunnuntaina hänellä oli aina ahkeruuspäivä kotona.  - Jotain puhetta hänellä on ollut työhönmenosta ensi vuonna, mutta vain silloin tällöin, kun häntä itseään sattuu huvittamaan. Ja siitä, ettei enää oteta turhaa stressiä mistään.   

pikkulucia3.jpg

Iloa ja valoa, sekä hyvää Lucianpäivää!

toivottelee Milli