kynttelikk%C3%B6.jpg

Meillä on tuvassa nyt oma adventtikynttelikkö. Oikeastikin siihen voisi sytyttää kynttilät, mutta nuo palaisivat niin nopeasti, ettemme laita siihen tulta. Tänään on neljäs adventti, joten nyt voisi sytyttää nuo kaikki kynttilät, ja sehän  tarkoittaa,  ettei enää ole pitkä matka jouluun.

alku.jpg

Keittiössä tuoksuu taas. Pannulla oli mausteita, margariinia,sokeria ja siirappia, jotka kiehautettiin.

siell%C3%A4.jpg   valmis.jpg

Harmi, kun tuo kulho on noin syvä, muuten maistaisin.

Nyt tuo tattaripiparkakkutaikina on kylmiössä odottamassa leipomista. - Joulun mausteet ovat kyllä hyväntuoksuisia! Niin, ja piparitaikina - aah -  ihanan herkullista.  Sain sentään pienen maistiaisen.

 

joulutee.jpg

Hyvää on myös joulutee. Tuoksusta päätellen siinä taitaa olla samat mausteet kuin piparkakkutaikinassakin, ja glögissä. Hmm.... muuten, emme olekaan juoneet vielä glögiä tänä jouluna. Taidankin ehdottaa sitä meille tämän päivän juomaksi, ja samalla sitten saamme varmaan maistaa pipareitakin. Näin, että vartavasten on meitä varten on tehty pumpernikkeleitä.

herkkuja.jpg

Ja jos ette kerro kenellekään, voin tunnustaa, että kävin jo nuolaisemassa niistä yhtä. Se kaikkein suurin on nyt minulle 'varattu', siitä pidän huolen. MInulle pienimmäisenä annetaan yleensä kaikissa asioissa se pienin, mutta nyt minä olen oppinut jo hiukan pitämään puoliani. Joskus se täytyy tehdä vaikka oveluudella, ja sitä taitoa nyt kovasti harjoittelen.


Herkullista joulunaikaa kaikille!
t. Herkkusuu- Milli