Ennen joulua alkanut lankojen "hävitys" ja sukkien kutomisintoni jatkuu. Seiskaveikka-  ja Nalle-langat alkavat olla jo melkein lopussa, ja iso laatikollinen 100 % villaa olevia lankoja odottaa seuraavana. Olen malttanut olla ostamatta uusia lankoja, vaikka neulepiirissäkin oli tarjolla kirppishinnoilla mitä ihanimpia herkkuja. Pitäydyn tiukasti itselleni määräämässäni lupauksessani kuluttaa entiset langat ensin pois.

sukat2.jpg

Tein joulukuun lopussa ja tammikuussa yhteensä kahdeksat pitkävartiset kirjoneulesukat, mutta kunnon kuvia niistä en monistakaan ottanut.

 

omatsukat.jpg

Tiesin kutoessani kenelle jokainen pari tulee, ja nyt kun olen tekemässä näitä jämälankapolvisukkia itselleni, aikataulu on niissä venynyt ja venynyt, enkä ole ollenkaan innostunut jatkamaan, ainakaan toistaiseksi.

Sen sijaan sini-valkoisten sukkien projekti tänä vuonna syntyville vauvoille on innostanut.

pikkusukat.jpg

(kuva otettu iltavalossa, siksi sinisävyt hiukan erilaisia kuin päivänvalossa kuvattuna olisi)

Neulepiirimme tavoitteena on saada aikaan yhteensä sadat vauvasukat. Minulla on valmiina jo kahdeksat, ja yhdeksännet tossukat on puikoilla. 

puikoilla.jpg

Koska "en saa" ostaa uusia lankoja, ovat nämä vauvasukatkin tehty olemassaolevista Nalle- ym langoista. Nyt sitten jouduin siirtymään tekokuitulankoihin, kun muut ovat loppu. Minusta nämä lipunväriset siniset ovat aikalailla jyrkkäsävyisiä, mutta ilmeisesti suurin osa kutojista on kuitenkin käyttänyt nimenomaan näitä värejä sukkiinsa. Kaksi viimeistä sukkaparia tulee minullakin olemaan näitä.

Villalanka on omille käsilleni mieluisampaa kutoa kuin nämä akryylilangat, mutta täytyyhän nuo tekokuitulangatkin saada kulutettua. Onneksi niitä ei minulla ole kovin paljoa; nukenvaatelangoiksi olen ne aikoinaan hankkinut.

-----

Lisäys:

Tässä nämä viimeiset vauvasukat valmiina

yhdeks%C3%A4nnet.jpg

kymmenennet.jpg