Sunnuntaisen päiväkahvihetkemme kruunaa tänään raparperiherkku. Raparperit ovat parhaimmillaan juuri nyt. Siis siellä, missä ne kasvavat, sillä meidän pihassamme kasvi ei ole ole suostunut elämään. Minun raparperini 'kasvaa' ja poimitaan kaupan tiskiltä.
Täällä blogini uumenissa on parissakin kohdassa ohjeeni piimäpiirakkaan, ja nyt nostan sen taas esille.
Pohjataikina soveltuu tosi hyvin kaikkiin marja- ja hedelmäpiirakoihin.
Uunipellilliseen raparperipiirakkaa viipaloin pari desiä ohuita raparperisiivuja.
1. 1½ dl piimää ja 100 g voita (tai marg.) lämmitetään
2. 3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta sekoitetaan keskenään
3. piimärasvaseos sekoitetaan kuiva-aineiden joukkoon
4. lisätään 3 kananmunaa
Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, päälle raparperisiivuja, hiukan sokeria sekä mausteeksi esim. jauhettua neilikkaa, josta itse pidän. Kanelikin sopisi hyvin. .
Paistetaan 200 C -asteisessa uunissa noin 20 min.
Kommentit