Hmmm.....
Nyt sulatellaan eilistä uutista, ja se saikin tontut aika vaisuiksi.

kimpassa.jpg

Illalla porukkamme hajaantuu, ja onhan se outoa. Ninni itseoikeutettuna joulukalenteritonttuna pääsee juna-bussimatkalle Joulupukinmaahan, mutta myös Milli otetaan mukaan. Nelli ja Pikkuveli jäävät tänne Tuusulan kotiin viettämään joulua täällä olevien joulunviettäjien kanssa.

Siitä syystä eilen meillä oli kiirettä saada kaikki asiat hoidettua: joulukortit kirjoitettua, loput joululahjat jaettua jo etukäteen, siivottua, pyykättyä, joulupöydän ruokien ja leivonnaisten valmistamista pakastimeen, kukat kasteltua, lintujen ruokinta-automaatit täytettyä, ja tietenkin pakattua. Olemme matkalla sen verran pitkään, että matkalaukku painaa melkoisesti, mutta onneksi siinä on pyörät alla.

 

kaamos.jpg

Matka suuntautuu näihin maisemiin, jossa talvi on ottanut jo vahvan otteen. Aurinkoakaan siellä ei nyt nähdä aikoihin, sillä siellä on kaamosaika. Ja lunta siellä on kuulemma jo paljon.

Uutta ja erilaista kokemusta on tontuille siis tiedossa molemmissa päissä Suomenmaata. Mutta päivä kerrallaan eletään, ja varmaan kaikesta huolimatta kaikesta selvitään.