<3 Lämpöiset nimipäiväonnittelut Annukalle ja Annaleenalle <3

- ja toki kaikille muillekin päivänsankareille!

kaktus.jpg

Kaktuksemme on päättänyt kukkia nyt sopivasti tässä joulun alla.

kiinanruusu.jpg
Kiinanruusu on aloittanut kukinnan helmikuussa, ja on puskenut nuppuja ja kiitollisena kukkinut siitä asti. Meillä on siis myös oma joulun ruusu. Edelleenkään kiinaruusu ei ole saanut ravinnokseen muuta kuin pelkästään vettä (kesän ajan sadevettä) ja kahvinporoja. Olohuoneen kulmaikkunassa sillä on sopivasti valoa läpi vuoden.

 

Pöydälle ilmestyy aika ajoin leikkokukkia, ja ne ovat yleensä valkoisia. Nyt siinä on valkoisia viimeisillään olevia ruusuja, jotka leikkasimme aivan lyhyeksi, jotta ne jaksaisivat siinä edes hiukan jatkaa elämäänsä.

Joulun kukkien kuningatar on mielestämme valkoinen amaryllis. Tänä jouluna se jää meiltä hankkimatta, samoin kuin jouluruusukin. Jouluruusua olemme yrittäneet monena monena vuonna säilyttää kevääseen, ja istuttaa sen sitten pihalle; huonolla menestyksellä vain, sillä kertaakaan se ei ole siellä tykännyt elää.

Vuosien aikana on tullut kokeiltua jos jonkinsorttisia joulukukkia. Syklaamit, atsaleat ja joulutähdet ovat olleet ilahduttamassa vain vähän aikaa, sillä ne eivät jostain syystä ole viihtyneet meillä. Ilma täällä on ilmeisesti niille liian kuivaa. Kestävimmäksi on osoittautunut tulilatva, joka on saanut siirtyä viherryhmään kesällä.