IMG_20180608_225208.jpg

Kesäkuun ajan olin Pohjois-Suomessa, ja siellä oli hyvin vilpoisaa, ja räntää räiski melkein joka päivä juhannukseen saakka. Meinasi ihan epätoivo iskeä, jos ei vaikka kunnon kesää tulekaan. Viime kesän koleus ja jokapäiväiset sateet olivat vielä hyvässä muistissa. - Mutta sittenpä täällä eteläisessä Suomessa heinäkuu onkin nyt näyttänyt parastaan, ja helle on hellinyt. Ymmärrän, että tämmöinen tukala helle aiheuttaa monille vaikeuksia, mutta ainakin minä olen nauttinut täysin siemauksin tästä moniviikkoisesta ilmaisesta "etelänmatkasta" kotikulmilla, ja tankannut voimaa seuraaviin vuodenaikoihin. Näiden aurinkoisten, energiaa tuovien kesäpäivien voimalla jaksan hyvin, pitkälle syksyyn ja talveenkin.

WP_20150913_031.jpg

Kesä ei ole onneksi vielä ollenkaan ohi, joten nautitaan sen annista. Sadepäivätkin ovat enemmän kuin tervetulleita vilvoittamaan, sekä auttamaan sadon tuottamisessa.

IMG_20180623_225225.jpg

Siirryn taas pohjoiseen vähäksi aikaa, ja voin nauttia vielä ainakin jonkun verran valoisammista öistä kuin täällä etelässä.
Eskelisen Lapin linjat saa vakiomatkustajansa kyytiin huomenna.

Tämä perjantai-iltaisin Helsingistä lähtevä matkailupikavuoro on minusta paras, miellyttävin ja helpoin tapa matkustaa Lappiin ja takaisin etelään; ja minulle tämä tarjoaa melkein ovelta-ovelle -matkan. Muita matkustustapoja en edes harkitse, jos tämä linja-auto vain kulkee. Tällä vuorolla pääsisi kesäaikaan kätevästi vaikka Norjan Tromssaan asti, tai Nordkappiin. Matkaseurana onkin pääasiassa ulkolaisia turisteja, sillä ilmeisesti hyvin harva suomalainen on edes kuullut tästä mahdollisuudesta. Kyytiin mahtuisi porukkaa enemmänkin kuin siinä yleensä matkustaa.