Kevät on kasvun aikaa.
Auringonvalon lisääntyessä putkahtaa innostus ajatella tulevan kesän satoa ja pihakukkasten kauneutta. Niinpä minullakin versoo ruukuissa jo monenlaisia alkuja, jopa ihmeitä. 

laventeli.jpg

Laventelin sain nyt ensimmäistä kertaa itämään. Yleensa pikkualut ovat ehtineet kuolla ennen taimettumista.

 

tomaatintaimet.jpg

Olen kuullut, että tomaatintaimia saa, kun laittaa tomaattisiivun mullan pinnalle - ja totta se on!

Nyt nämä pikkuiset taimet ovat kasvaneet koulittaviksi, sillä tämä kuva on jo viikontakainen. - Ensi kesänä saan kasvattaa tomaatit omista taimista. Tomaattiviipaleen leikkasin varmuuden vuoksi kotimaisesta tomaatista.

 

basilikat.jpg

Basilikaakin on nyt kasvamassa useammassakin ruukussa.

Lisäksi ruukutettuna on valkoisen liljan taimia. Niiden kasvaminen olikin oikea ihme, sillä yllättäen leikkokukkaliljan vedenalaiseen varteen alkoi kasvaa pikkusipuleita. Pikkusipuleihin kasvoi ajan myötä myös juuria, joten irrotin sipulit ja laitoin multaan. Nyt ne kasvavat kukin omissa ruukuissaan. Ajattelen vieväni ne kesällä ulos vahvistumaan. - On hauskaa seurata yllätysliljojeni kasvua, ja toivon, että saan ne joskus kukkimaankin, vaikken yhtään tiedä, miten niitä edes pitäisi hoitaa. :D

Muutama siemenpussi on vielä odottamassa kylvämistä esikasvatukseen. Pihakylvöjä sensijaan ei tarvitse vielä edes haikailla, sillä lunta on riittämiin tänä talvena täällä Etelä-Suomessakin.

Kevään kukkaloistoa ihailen vielä vain maljakossa. Olen ostanut uusia tulppaaneja aina edellisen kimpun kuihduttua. - Valkoiset kukat ovat lempikukkiani.

valk.tulppaanit.jpg