verkosto2.jpg

 

Tämä Matkani varrelta -blogini on ollut enenmmän tai vähemmän aktiivinen jo vuodesta 2007. Muistan kuinka sitä ennen mietin vuosikaudet oman blogin aloittamista kotisivujen rinnalle tai korvaajaksi. Kotisivujeni harvalukuiset lukijakommentit tulivat sähköpostilla, mutta kaipasin enemmän vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä. Blogipohjat tarjosivat siihen mahdollisuuden.

Rohkaistuin avaamaan oman blogin, ja jännityksellä jäin odottamaan ensimmäisten postauksieni vastakaikuja. Aluksi kommentteja tuli harvoin, koska uuden bloggaajan löytäminen on sattumanvaraista ilman mainostusta. Muutaman jutun kirjoitettuani ilmestyi blogin hallintakenttään odotettu tieto uudesta kommentista. - Ai että; ihanaa!!! Joku siis oli löytänyt sinne! Lapsekkaan uteliaana riensin lukemaan ensikommentin, ja lähetin innolla tervetulotoivotukset hänelle hänen omassa blogissaan. 

Huomasin pikkuhiljaa, että saadakseni enemmän lukijoita minun kannattaa vierailla muiden blogeissa ja kommentoida  aktiivisesti heidän blogikirjoituksiaan. - Löysin netin syövereistä samanhenkisiä blogikirjoittajia, joilla monella oli suuri lukijakunta, ja huomasin saavani sieltä lisää lukijoita. Kommenttimäärä blogissani lisääntyi samaa tahtia. Ilokseni löysin "uuden yhteisön", ja yhteydenpitoa blogiystäviin tuli myöhemmin pidettyä myös henkilökohtaisemmin. 

Nyt viime vuosina blogimaailma on hiljentynyt, ja moni tuntemani blogikirjoittajakin lopettanut. Muut somealustat ovat vetäneet puoleensa, ja siksipä nämä blogituttuni löytyvätkin pääasiassa Facebookista ja Instagramista. Yhteydenpitomme  jatkuu siellä. Minullakaan ei enää ole alkukauden kaltaista intoa, eikä paloakaan kirjoitella. Siksi kai postaustahtinikin on harventunut merkittävästi, ja toki sen myötä myös lukijakunta on vähentynyt. 

Mutta ... ehkäpä ajan myötä löytyy taas uutta kipinää, ja saankin vauhtia blogikynään. Kypsyttelyn alla on teemoja ja ajatuksia, joiden toivon pääsevän vielä esille. Olisi mukava saada vielä kokea samanlaista jännityksen kihellystä kuin silloin heinäkuussa 2007, jolloin tämä blogini aloitti. - Matkani siis kyllä jatkuu. 

#blogiperjantai21