Aamuhetket kullan kalliit. Minusta on ihanaa nousta aikaisin ylös lomallakin, ja nauttia aamusta ihan rauhassa.

Koirallemme aamun rituaalit ovat selvästi tärkeitä, ja niitä odotetaan tietyssä järjestyksessä tapahtuviksi. Ensimmäiseksi lähdemme pisulenkille ja lehdenhakuun. Sitten on pienenpienen aamumakkaran vuoro. Makkaranpalaset laitetaan pyöreän pesätuolin reunalle, ja niiden syömisen jälkeen maistuvat nokoset tuolissa. Siinä on hyvä köllötellä ja seurata samalla perheemme aamuelämää.

Lehtien lukeminen teekupin ääressä on oma rituaalini, jossa en  halua pitää mitään kiirettä, jos ei ole pakko. Hesari -lehden lukemisaikani on kyllä lyhentynyt huomattavasti netin myötä, sillä edellisenä iltana olen lukenut Hesarin nettiuutiset. (Seuraavana aamuna ne ovat jo "vanhoja uutisia"). Mutta paikallislehden parissa aikaa kuluu sitten sitäkin enemmän. Vaikka on kesä ja lämmintä, en osaa siirtää näitä aamutoimia pihalle. Näköjään sitä siis itsekin on niin rutinoitunut.

Aamun tuntiani en antaisi pois millään. Siksipä herään sitten vaikka neljältä, jos tiedän että on aikainen aamulähtö. Rauhallinen käynnistyminen takaa laatua päivääni, ja sen verran haluan kuunnella oman kehoni rytmiä. Päivittäinen oravanpyörä pitää sitten huolen siitä, ettei omaan rytmiin aikaa jääkään. - Mutta nyt kun on loma, voi kuunnella enemmän myös itseään.

Tämän aamun rutiinien lisäksi olin aamulla pihalla kuuntelemassa lintujen laulua ja tuulen huminaa. Söin myös muutaman vatun ja ahomansikan. Yön sateen jälkeen märällä nurmikolla tuntui kivalta kävellä paljain jaloin, ja ilma tuoksui raikkaalta. Tästä oli hyvä käynnistää tämä päivä.