Koska minulla oli vielä kaksi raparperinvartta jääkaapissa, mietin, miten ne käyttäisin. Kurkistamalla jääkaappiin selvisi, että sieltä löytyi ainekset tähän torttuun. Muropohja on ollut kautta aikojen minulla tuo sama, mutta täytteen mitat yritin ottaa ylös, vaikka itse teenkin leivonnaiset ilman ohjeita. Minusta neilikka sopii parhaiten mausteeksi raparperin kanssa. - Tämä taikinamäärä riittää halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuokaan.
POHJA:
100 g voita tai margariinia
vajaa dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
Voi ja sokeri vatkataan kevyeksi vaahdoksi, johon lisätään voimaakkaasti sekoittaen kananmuna. Viimeiseksi joukkoon jauhot. Taikina levitetään vuoan pohjalle ja reunoille.
TÄYTE:
taikinapohjalle levitetään ohuita raparperiviipaleita
päälle ripotellaan pari ruokalusikallista sokeria
ja vajaa tl jauhettua neilikkaa
kulhossa sekoitetaan:
1 purkillinen kermaviiliä
½ dl maitoa
(1 rkl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Seos kaadetaan raparperiviipaleiden päälle.
Paistetaan 200 C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kommentit