limppu.jpg

Me olemme jo päässeet maistamaan joululimppua, vaikka jouluun onkin vielä aikaa.

Tuossa naapurin Lyylin leipomo-kahvilassa tehdään maanmainiota joululeipää, rusinalimppuna tietenkin.

luumusyd%C3%A4met.jpg

Siellä on ollut tarjolla myös ainakin jo joulutorttuja ja luumuisia pikkusydämiä. Pakkohan niitä on ollut sieltä hakea, sillä me ollaan varsinaisia herkkusuita. Oikein odotamme, mitä muita herkkupaloja sieltä vielä löytyykään, kunhan joulu lähestyy. - Jaksaakohan tuo Milli syödä kokonaan oman pikkuleipänsä, vai saammeko me muut siitä loput?

Meillä on otettu esiin myös muovitasku, jossa on joululeivonnaisten reseptejä. Jotain pientä leivotaan täällä itsekin, vaikka suurin osa varmaan ostetaan valmiina Lyylin kahvilasta ja myyjäisistä.

Tässä yksi meille uusi pikkuleipäohje, jonka aiomme testata ainakin gluteenittomana versiona:

Konjakkipikkuleivät
4 dl vehnäjauhoja (gluteenittomia jauhoja)
1 dl. sokeria
200 gr voita tai margariinia
2 rkl konjakkia

Valmista  murotaikina, lisää konjakki ja sekoita varovasti. Siivilöi jauhot sekaan. Sekoita kääntelemällä hyvin sekaisin. Anna taikinan kovettua hieman jääkaapissa. Pyörittele taikinasta reilun kahden cm paksuisia tankoja, ripponen jauhoja, jos tarttuu kiinni. Leikkaa tangoista suunnilleen 2 cm paloja. Painele haarukalla ristiin kuvio leikkuupintaan ja paina hieman litteiksi, leviää paistettaessa jonkin verran. Paista 200 asteessa n. 10 min. Leivinjauhetta ei tarvitse, konjakki nostattaa.