Blogeissa kiertää viehättävä sanahaaste. Pyysin Marialta sanoja itselleni, ja tällaiset viisi sanaa häneltä sain:


1. aurinko
2. kivi
3. lämmin
4. poski
5. aamu

 

Aurinko  - rakastan

Valo, jonka tiedän olevan olemassa, vaikka olisi pilvisin päivä tai pimein yö. Suloinen lämmittäjä, joka näillämain ei koskaan voi paistaa liian kuumasti.


Kivi
-
kerään

Kova ja vahva. Pitäessäni sitä kädessäni, se kertoo minulle voimastaan. Murentunut , usein rosoinen, joku joskus upeasti hiotunutkin.  Veden kostuttamana kauneus vain korostuu, auringon lämmittämänä se hurmaa. Lisäksi paras matkatuliainen, mitä tiedän. - Kasvona en niistä pidä, ja kohtiheitettynä se satuttaa.


Lämmin
- etsiydyn

Seurana läheiset ja hyvät ystävät - lähellä tai kaukana. Jo tieto heidän olemassaolostaan lämmittää, ja kuljettaa ajatusten voimin lämpöä sydämestä sydämeen.

 Kevätaurinko, kesä, paljaat varpaat, kynttilänvalo, takkatuli, villapeitto, kaakao, juuri uunista otettu leipä; siinä aineksia lämpimään oloon ympäri vuoden. - Elän mieluummin helteessä kuin pakkasessa.

 


Poski  - tunnen

Läheisyys ja lämpö. Yhteydentunne ja side hellän sipaisun vakuuttamana. Elämänkaarenaikaisten muutosten kertoja, vauvan suloisesta siloposkesta vanhuuden viisaaseen rypyttymiseen.

- Lyötynä - taivunko tarjoamaan toisenkin posken?

 


Aamu
- ihannoin

Herkullinen alkupala päivälle. Teen kaikkeni, jotta se aina olisi rauhainen ja kiireetön - jopa yöunistani tinkien.

-------------------------

P.S. Mainitse kommentissasi, jos haluat minulta sanoja.