L

Lanttulaatikot, porkkanalaatikot ja perunalaatikot ovat perinteinen osa meidänkin perheen jouluateriaa. Meille on nyt mukaan tullut myös bataattilaatikko. Tänä jouluna teen laatikot valmiista soseista, kun ne kerran osuivat kaupassa silmiini.- Joulun jälkeen alkavat laatikot helposti kyllästyttää, ja niinpä keksin viime jouluna yhdistellä kaikki laatikonrippeet, ja tein niistä kasvispihvejä. Eikä se ollutkaan yhtään hullumpi idea, sillä maukkaitahan niistä pihveistä tuli.

Luumukermahyytelö jouluaterian jälkiruokana ja luumusose täytteenä joulutortuissa

Laulut - jouluiset laulut ovat suurimmalta osaltaan tuttuja jo lapsuudesta. Lempijoululauluni kertovat joulun sanomasta, mutta kevyempiäkin lauluja tulee laulettua erityisesti töissä lasten kanssa. Onneksi mukaan tulee joka vuosi uusia tuttavuuksiakin, joskin niiden 'makusteluun' saattaa mennä parikin vuotta. 

nuottikoriste.jpg

Lahjat - Itse koen, että tärkeimmät ja mieluisimmat lahjat ovat aineettomia. Annan mielelläni joululahjoja, myös hyväntekeväisyyslahjoja. Jokainen valitsee omat kanavansa antaa jouluiloa, ja oma reittini on Joulupuu -keräys.