1280004667_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Monia raastanut  hellekausi on nyt takanapäin. Hassua, että kävelylenkillä minulla iho tuli kananlihalle, vaikka ulkona on 23 astetta lämmintä. Nyt palataan siis normaaliin Suomen kesään, jossa nämä 23- 24 -lämpöasteetkin ovat jo korkeita.

Ehkä nyt minunkin on aika jo ryhdistäytyä ja lopettaa tämä lomailu ja nautiskelu. Moni puuha odottaa tekijäänsä, eikä vähiten kaapeistamme aloitettu inventaario.

Tämä kuvan raastinrauta on minulle rakas ja tarpeellinen keittiötyökalu, mutta sen sijaan kone, joka raastaa, pilkkoo ja muhentaa, saa lähtöluvan, sillä en ole käyttänyt sitä kertaakaan kahteenkymmeneen vuoteen. :D - Huomaan selviäväni tavallisilla vekottimilla keittiössäkin. Hyvä veitsi pilkkomiseen, vispilät, raastinrauta ja perunanuija; niillä selviää pitkälle. En tarvitse valkosipulipuristimia, vatkaimia, enkä varsinkaan koneita taloustöissäni.

Muutenkaan en käytä kodinkoneista kuin muutamia. Pölynimuri käy harvakseltaan, sillä minusta pölyt lähtevät parhaiten kosteapyyhinnällä, ja imuroitavia mattoja meillä ei olekaan. (Keinutuolin alusmatto ja eteisen kuramatto puhdistuvat parhaiten tamppaamalla.) Pyykinpesukone toki hoitaa pyykit , kuivausrumpu on käyttämätön ja astianpesukonetta käyttää lähinnä mieheni. Itse pidän käsintiskistä, kun likaisia astioita on yleensä niin vähän. Ruoan valmistan hellalla ja uunissa, en mikrossa. Vedenkeitin keittää kyllä kätevästi veden, joten sitä tulee käytettyä monta kertaa päivässä. Silittämistä inhoan, joten silitänkin vain pakkopakkosilitettävät. Mankeli on varaston uumenissa käyttämättömänä. TV:a en tarvitse, radio sen sijaan saattaa usein olla auki. Kaikki peruskoneet pysyvät huushollissamme silti, koska toivon mukaan niillä on käyttäjiä, edes joskus. - Tietokone on härveleistä sellainen, jota ilman en varmaan enää osaa olla.

Nyt alkaa suunnitelmat kiertoon menevistä tavaroista jo niin pitkällä, että olisi opeteltava kiireesti Huutonetin käyttö, otettava yhteyttä osto-ja myyntiliikkeisiin ja varattava lopultakin kirppispöytä.  Muuten nämä tavarat jäävät nurkkiin odottamaan sitä aikaa, jolloin niitä muka saattaisi tarvita, ja kaikki komerot olisivat edelleen täynnä. - Tätä se on, kun on luonteeltaan hamsteri, ja pula-ajan kasvatti! Tunnearvoa sisältävät tavarat saavat toki jäädä, tarvitsee niitä sitten tai ei.