paras.jpg

 

Tänään koitti se kauan odotettu päivä, kun pääsin oloneuvoksettareksi. Juhlimme sitä käymällä syömässä kiinalaisessa ravintolassa. Ensin kyllä meinasin ottaa päivän vastaan lokoisasti kotoilemalla, mutta kummasti löytyikin tarmoa lähteä kylille.

Huomiseksi povailtu lumimyräkkä sai vauhtia pihanlaittoonkin, sillä ihan kaikkea tilpehööriä ei kannata jättää talven armoille ja lumen alle. Maa-artisokkien päälle kumosin hakesäkin, ja koska sato on vielä korjaamatta, toivon ettei ennustettu talvi kestä nyt kauaa. - Viikonmittainen talvi olisi minusta juuri sopivanpituinen. :D

Leikkelin marjakuusenoksia isoon pihakoriin, ja innostuin samalla tekemään oksista myös ovikranssin. Nyt on niin pimeää jo, ettei kranssia saa kunnolla kuvattua ulko-ovessa, mutta korjaan asian huomenna.

Lähestyvä joulunaika tuo lämpöä ajatuksiin, vaikka säät kylmenevätkin. Ja heti joulun jälkeen on valon lisääntyessä mukava odottaa kevääntuloa. - Joten enköhän nytkin selviä talvesta, eritoten kun aamuisin saan jäädä kotiin takkatulen lämpöön.

Villalankakerät ovat liikahtaneet sen verran, että ne odottavat nyt korissa puikkojen kanssa. Nyt on aikaa käsitöille. Paikallinen neulepiiri kokoontuu keskiviikkoiltaisin tuossa lähellä, ja olen ajatellut liittyä siihen. - Täällä kotona raivaan itselleni ompelu- ja askartelutilaa, jotta ompelukonetta ja muita tarvikkeita ei tarvitse aina siirtää kaappiin. Ehkäpä jossain vaiheessa saan myös väritettyä loppuun tuon ylläolevan värityskirjakuvan ja ne muutkin aforismikuvat. 

Nyt on aika hoitaa myös ystävyyssuhteita, jotka ovat harmillisesti jääneet arjen kiireen jalkoihin. Sanotaan, että eläkeläisillä on kiire, mutta itselläni on vakaa aikomus olla nyt pitämättä kiirettä, vaikka toki tekemistä riittää varmasti. Omaa itseäni kuunnellen teen sen minkä teen.

- Tällaiset ovat ajatukset, jotka pyörivät päässäni tässä uuden elämänvaiheen starttipäivänä. 

----

P.S. Joulukuun alussa avautuvasta blogini tämänvuotisesta joulukalenterista on suunnitelma jo pitkällä, vaikka pikkuiset kalenteritonttuseni torkkuvatkin vielä vintin laatikossa. <3