Tervetuloa seuraamaan joulunodotuspuuhia blogikalenteriimme!

Kalenteriluukut ovat täällä avautuneet jo vuodesta 2007.
Tässä Teitä tervehtivät tänäkin vuonna innokkaat joulukalenteritontut:

tontut.jpg

Kuvassa vasemmalta alkaen Milli, Nelli, Pikkuveli ja Ninni
He lähettävät aivan erityisistä syistä taas lämpimät terveisensä
Tontturaijalle Kuusamoon <3

 

Jo aikoja sitten putosi postilaatikkoon ensimmäinen joululehti. Tuolla hyllyssä ne kaikki ovat saaneet odotella rauhassa. Meillä on tapana selailla lehtiä vasta joulukuussa, ja niitä luetaan pikkuhiljaa, jotta lukemista riittää ihan jouluun saakka.


Kansikuvat ovat tämän vuoden lehdissä todella kauniita ja houkuttelevia. Ja jo otsikoista näkee, että sisällä on herkullisia jouluruokien ja leivonnaisten ohjeita, sekä upeita askarteluvinkkejä.
Pikkutonttusia kiinnostaa erityisesti tuo tonttuovikuva. Pitäisiköhän meidänkin, kun kerran muutkin? No, pannaan harkintaan, sillä terassilla on kyllä sopivasti sammalkattoinen mökki, josta puuttuu ovi. Oikeasti se on vanha lintulautamökki, joka on marinoitunut jo kaksi vuosikymmentä pihalla ihan taivasalla. Lintusille sinne ei kannata laittaa ruokaa, sillä siellä ne pääsevät ulostamaan ruoan joukkoon.

 

joululehdet.jpg


Pikkuisen avasimme ruokalehteä, jossa näytti olevan paljon kasvisruokavaihtoehtoja jouluksi. Meistä on hassua, että monesti jopa noiden ruokien nimissä pitää matkia liha- ja kalaruokia, vaikka ne onkin tehty kasviksista ja vihanneksista.  Tässä kuvassa kinkkua matkii myskikurpitsa, ja esim. suolakalan nimi saattaa olla "porkkala", sillä se on tehty porkkanasta. Terveellisiä ruokiahan ne kyllä on nekin, mutta meidän mielestä ainakin ruoka-aineet  pitäisi olla pääosin kotimaisia; on ne sitten kasviksia tai muita.

reseptej%C3%A4.jpg

 

Varmaankin me kokeilemme ennen joulua jotain uutta reseptiä, jo ihan vaihtelun vuoksi.
Meillä on säilössä paljon joululehtiä edellisiltäkin vuosilta. Eräästä vanhasta joululehdestä löytyi kiinnostava resepti vaaleille pipareille, ja sitä  testaamme gluteenittomana versiona jo tänä viikonloppuna.

vaaleat%20piparit.jpg

Kyllä joulua on ihana odottaa! Nyt joulukuun alkaessa se on luvallista jopa niidenkin mielestä, jotka  eivät joulusta juurikaan piittaa. 

Me rakastamme aitoa joulua; ja kuten tulette huomaamaan, me otamme siitä kaiken irti <3