T

Tontut - Ennen joulua tonttuja näkee kaikkialla. Minulle suloisistakin suloisimmat ovat nämä omat pikkuiset Ninni, Nelli, Milli ja Pikkuveli. <3

tonttuset2.jpg

 

Tortut - Jouluaamun kahvipöydässä lapsuudenkodissani kuului olla tarjolla joulutorttuja, ja samaa perinnettä jatkan itsekin. Nyt kun torttutaikinalevyjä on pakasteena, torttuja voi kätevästi paistaa pienissä erissä tarpeen mukaan.   

Tulppaanit - Nuo pienet sipuleineen myytävät pikkutulppaanit ovat suloisia. Niistä voi helposti itse rakentaa omia kauniita jouluasetelmia. Säästän kaikki saamani kukkakorit uusiokäyttöön. Somisteita saa helposti pihalta, metsästä ja maustevarastosta, sekä kuusenkoristelaatikosta, joka ainakin meillä on oikea runsaudensarvi. .

asetelma.jpg

 

Tunnelma - Se on joka joulu ainutlaatuinen, vaikka perinteet pysyvätkin pääosin samoina.

Tähdet - Tähti sopii hyvin joulun symboliksi. - Esim. piparkakuista ja jouluisista pikkuleivistä minua viehättävät eniten tähdenmuotoiset. Tänä jouluna leivoin minitähtipipareita. Tähtikuvio esiintyy nyt olkitähtinä tämänhetkisessä ovikranssissamme. Tähtianiksia on somisteena siellä täällä kodissmme, ja jo monta joulua sitten ajattelin kullata niitä spraylla, mutta aina se vain on jäänyt tekemättä. Kukkana joulutähti saa olla mieluiten valkoinen, jos minulta kysytään. Muutaman joulun ajan meillä on ollut joulutonttujen yövalona tämä lasinen tähti (kuvassa alla).

t%C3%A4hti.jpg

Rakastan tähtitaivasta. Hämmästyn joka kerran Lapissa ollessani, kuinka täpötäynnä taivas voikaan olla tähdistä. Se on ihan uskomaton näky, jota jää ihan haltioituneena tuijottamaan. Täällä Etelä-Suomessa on jo niin paljon valosaastetta, että se estää suurinta osaa näkymästä.-  Tähtitaivasta katsellessa tuntee todella olevansa vain pikkuhippunen maailmankaikkeudessa.

 

Joulukuunneltavaa:

Joulun tarina - Kari Tapio

Tonttu - Vesa-Matti Loiri,  ja sama laulu lauluyhtye Rajattoman esittämänä

Tähti, tähdistä kirkkain - Paula Koivuniemi

Joulukortti - Nukketeatteri Sampo

Tuhat kynttilää - Arja Koriseva

Tulkoon joulu - Taikakuu