Linnunlaulusta sen kuulee, että on kevät.
Muuttolinnut alkavat palailla Suomeen; kylläkin hiukan väärässä järjestyksessä, jos entistä lorua mukailisivat. 
Kiuruja, joutsenia ja pulmusia on saapunut. Peippoa ei ole vielä näkynyt, mutta västäräkkipä se viipotteli jo auton konepellillä toissapäivänä. Kuulin avoimesta ikkunasta västäräkin äänen ja pakko oli lähteä tarkistamaan ulos, voiko se olla totta. Siellähän se yksinäinen kevään tiedustelija oli hetkisen lämpöisessä auringonpaisteessa, ja jatkoi sitten matkaansa.

kiinanruusu.jpg

Tammikuussa leikkaamani kiinanruusumme alkaa näyttää jo hyvin vehreältä ja kehittelee innolla nuppuja. Jos en olisi leikannut, tämä puu kukkisi jo täyttä häkää. ja kukintahan kestää jouluun asti. Ilman leikkausta tämä yksilö olisi levittäytynyt aivan liikaa. Lannoituksena tälle kasville annan vain kahvinporoja, sillä niistä se tuntuu tykkäävän.

hiirenkorva.jpg

Tänäkin vuonna tein kesätestin. :)

Kesä alkaa täällä Tuusulassa tämän koivunoksan ennustuksen mukaan n. 11. toukokuuta.  (testi: Koivunoksa laitetaan veteen ja seurataan silmujen aukeamista. Lasketaan päivät testin alkamisesta hiirenkorvalle puhkeamiseen, ja päivät muutetaan viikoiksi.) Minulla tulos oli 8 päivää, ja siitä laskin kahdeksan viikkoa eteenpäin.

 

raitaiset.jpg

Käsityörintamalla tapahtuu pikkuhiljaa lankakerien "hävittämistä". Nyt puikoilta pukkaa vaihteeksi raitaa. Mietinnässä on, tekisinkö noista säärystimet vai sukat. Pyöröpuikolla on valmistumassa pipoja.