1392836.jpg

Hyvin usein pitkäperjantaisin on pilvistä, muistelisin. Tänään on kuitenkin mitä kirkkain auringonpaiste, joka houkuttelee ulkoilemaan. Eilinen kevätpäiväntasauspäivä kertoo päivän olevan tänään hieman pitemmän kuin yö, joten valoisampia aikoja kohti tässä ollaan menossa.

Kevätaika kuluu yleensä hujauksessa, ja joka vuosi kevätlukukauden lopussa tuntuu tulevan kiire.Pääsiäisen aikana teen rästitöitä pois alta, ja toivottavasti ehdin tehdä myös jonkun verran ajankäyttösuunnitelmaa ja kalenterointia huhtikuulle, jotta liialliselta kiireentunnulta voisi - edes osittain - välttyä. Nämä neljä pitkää, rauhallista pääsiäispäivää mahdollistavat nyt sekä työn, että virkistyksen ja levon.

P.S. Katson todella harvoin televisiota ja vielä harvemmin lehtien televisio-ohjelmatietoja. Tänään tuli sattumalta vilkaistua aamun lehdestä päivän ohjelmatarjontaa, ja kannatti. - Yhden jälkeen nimittäin tuli televisiossa ohjelma Estradilla, jossa Samuli Edelmann lauloi virsiä Tampereen Tuomiokirkossa. Ohjelma suorastaan vangitsi katsojansa. Tutut virret esitettiin uudella tavalla sovitettuina, rauhallisella tempolla, mutta ei kuitenkaan laahaten. Ja mikä mielestäni parasta, annettiin Samulin äänen soida, eikä peitetty sitä taustaorkesterin musisointiin. - Yksi tv-ohjelmien helmistä taisi tänään löytyä!