harmaa.jpg

Tämä kevät on ollut väritykseltään harmaansävyissä. Perheessämme on nyt kuukausikaupalla eletty päivä kerrallaan, vaikka toisaalta niinhän pitäisi aina elää. Eilinenhän on jo historiaa ja huominen on käsillä vasta huomenna.

Pidän harmaasta väristä, ja joku ystäväni aina välillä mainitseekin minun olevan oikea harmaahiiri. Vaatetukseni on kieltämättä melko harmaata, mutta luonnonharmaita sävyjä on tarvittaessa sujuvaa yhdistellä myös kirkkaampien värien kanssa. Harmaassa näen myös iloisia välkähdyksiä, joten  harmaa on usein myös iloisenharmaata. Neuloessakin käytän mieluten harmaansävyisiä villalankoja, siis ihan värjäämättömiä. Harmaassa värityksessä yhdistyvät kaikki värit, joten ei harmaa voi väritön olla. :D

Eräs käsityöpiiriläisemme viime syksynä kertoi, että minulle oli tehty lempilaulu. Sain kuunnella sen netistä, ja totta tosiaan - se kertoi, että harmaa on hyvä väri. Kyseisen laulun laulajan musiikki ei minua ole koskaan koskettanut, mutta TÄMÄ  upposi.

Tämän harmaan ja raskaan kevään jälkeen kesä toivottavasti tuo meille edes vähän  toivon- ja auringonpilkahduksia, vaikka kaikkeenhan ei itse voi vaikuttaa. - Kunhan tulisi edes iloisenharmaa kesä!  

"Rakkaus syvään harmaaseen ei viittaa pahaan sairauteen
Ei auta tautilääkäri sillä harmaa on hyvä väri

Harmaa on hyvä väri
Harmaa on hyvä väri
Harmaa on hyvä väri
Harmaa on hyvä väri

Mutta kuinka moni näkee kaikki sävyt harmauden

Tai keltaista vihreää syvään punaista
Moni tipahtaa ennenkuin ehtii nuolaista"