Tervehdys!

Enää seitsemän yötä jouluun.  Siksipä nyt on aloitettu valmistelut jouluaterialle.

lohi.jpg

Eilen suolattiin lohi, sillä graavilohi kuuluu oleellisesti jouluateriamme alkupaloihin. Kalapöytä silleineen ja mäteineen on ollut aina pääosassa, vaikka ne syödään alkupaloina. Laatikot ja kinkku pääruokinakin jäävät sivuosaan, sillä niitä ei jaksa sitten paljoa syödäkään. Nimittäin ihan pakolliselle jälkiruoallekin, eli luumukermahyytelölle pitää jättää tilaa. 

luumut.jpg

Luumusoseen keitin kuivatuista luumuista valmiiksi joulutorttuja ja kermahyytelöä varten.

Jouluruokia varten on ostettu perunat, porkkanat, lantut, sipulit ja punajuuret. Omenoita on omasta takaa vielä iso laatikollinen. Joululeipä ja kakut ovat myös jo kylmiössä. Koska meillä ei jouluna säästellä voissa ja kermassa, kauppalistassa on vielä niiden hankinta. 

puuro.jpg

Riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa on syöty nyt jo parit kerrat, eikä niihin taida edes kyllästyä. Jouluaattoaamupäivän riisipuurossa on silti ihan oma hohtonsa, jonka se tunnelma kruunaa.

Jouluruoat ovat perheessämme ne perinteiset ja yksinkertaiset, mutta on joka joulu on jotain uuttakin. Tänä jouluna ajattelin tehdä tervasilakoita, vaikka asiasta mainittuani sainkin nenännyrpistyksiä. Ensin vaan on löydettävä kaupasta silakoita; tervasiirappia on jo kaapissa.

Mukavaa tiistaipäivää!
toivottelee kyökkitonttu Aulikki