1901437.jpg
(Sama kuva toistamiseen, mutta sopii tähänkin niin hyvin.)

Olen sitä mieltä, että ihmisen on löydettävä pienet onnenhetkensä ihan tästä tavallisesta harmaasta arkielämästä. Harvoille ja harvoin onni on pysyvä olotila, joten kaikki hitusina löytyvät onnenhippuset kannattaa huomata ja kerätä muistojen koriin.
 
Tämä sateinen ja harmaa päivä tarjosi taas muutamat onnenhiput työpaikallani, jossa yksikään päivä ei toistu samanlaisena. On ilo saada olla töissä paikassa, joka on täynnä elämää. Lasten innokkaitten puuhien ja leikkien ohjaaminen ja seuraaminen täyttää päiväni. Minulla on siis ihania "työkavereita". Jokainen heistä on ihan oma pikkupersoonallisuus, ja toivon, että sellaisena voisi säilyäkin. Yhdessä me opettelemme elämää ja sen lainalaisuuksia. Uskon, että itsekin opin joka päivä ainakin yhtä paljon kuin hekin. Toivon osaavani tarjota heille sellaisia elämäneväitä, jotka auttavat ja vahvistavat heitä tässä muutoksen maailmassa.
 
Juuri tänään huomasin toivovani jokaisen lapsen löytävän edes yhden sellaisen kannustavan aikuisen, jonka "kemiat" kohtaavat hänet täydesti. Tällöin kasvun ja oppimisen tukeminen auttaa lasta kasvamaan täyteen mittaansa, juuri omaksi itsekseen.
 
Tämänpäiväisiin onnenhetkiini talletin mm. ne kymmenisen rutistusta, jotka sain ilmoittaessani lähteväni kotiin työpäivän jälkeen. Ja aivan yhtä ihanaa on palata työpaikalleni huomenna. - Kuinkahan monessa työpaikassa on yhtä hyvä vastaanotto arkiaamuisin?