kynttil%C3%A4%C3%A4.jpg

Tänä talvena olen polttanut paljon kynttilöitä, sekä sisällä että ulkona. Olen iloinen, että sain poltettua nyt kaapeista pois  kaikki vanhat pöytäkynttilät. Viimeiseksi jätin mielestäni ns. hienoimman, eli tuon kuvassa olevan.  Olen saanut sen lahjaksi jostain joskus. Se lienee ostettu sisustustavaraliikkeestä, kun merkki on Riviera Maison, ja hintakaan ei liene halvimmasta päästä? 

kynttil%C3%A4%C3%A42.jpg

Kynttilässä oli todella ohut sydänlanka. Sytytettyäni sen ensimmäistä kertaa lanka paloi päältä, ja kynttilä sammui. Kaivoin veitsellä senttimetrin syvyisen kuopan sydänlangan ympärille, ja sytytin kynttilän uudestaan. Kynttilä paloi taas jonkun aikaa, kunnes liekki tukehtui.

kynttil%C3%A4%C3%A43.jpg

Kaatamalla vähän väliä pois steariinia tai mitä se aine lieneekään, kynttilän saa palamaan. En viitsi kuitenkaan ahertaa sen kanssa enempää, joten ...

Tuskin tuota kynttilää kannattaa laittaa edes kierrätykseen, sytykeruusujen tekoon. Katsoin kynttilän valmistusmaan - ja se on Kiina.

Itse ostan aina suomalaisia kynttilöitä, sillä ne ovat taattua laatua.  Kiitos Puttipaja, Havi ja Desico ym. että olette olemassa! <3