1205867.jpg

Tänään etsittiin kylmiöstä kaikkea mahdollista makaroonilaatikkoa varten. Paistokseen löytyi säilyketonnikalaa, rasia valkosipulisimpukoita, paprikajuustoa, tomaattipyrettä, tomaattia sekä paprikaa, ja pakasteesta herneitä. Munamaidon maustoin sipulijauheella ja lisäsin hieman suolaa. Yhdessä niistä muotoutui tosi hyvä makaroonilaatikko, ja onneksi sitä tuli tehtyä niin reilu annos, että huomisellekin jäi.

Samoilla uuninlämmityksillä paistoin sämpylöitä. Taikinaan liotin kuumassa vedessä runsaasti sokerijuurikaskuitua (turpoaa reilusti), ja kun vesi oli sopivan lämpöistä, lisäsin joukkoon kuivahiivan. Löysään taikinaan laitoin vielä kaurahiutaleita, kauraleseitä, grahamjauhoa, vehnäjauhoa, hiukkasen suolaa ja rypsiöljyä. - Tässä teille  "maistiaisia":

1205864.jpg