Yhä useampi yksityinen ja virallinen asia hoidetaan nykyisin verkossa, sillä netti mahdollistaa reaaliaikaisen keskustelun, ja asiat hoituvat nopeasti ja kätevästi mistä vaan.
Meidän aikamme kuluu paljolti tietokoneella myös kavereiden kuulumisia ja maailman uutisia selaillessa, ja samalla voi esim. kuunnella radiota tai lempimusiikkiaan, seurata tv-ohjelmia tai elokuvia.

verkko.jpg

Sosiaalinen media tuo ihmiset lähelle toisiaan, vaikka he fyysisesti asuisivat maailman äärissä. Itsekin olen hyvin innostunut ”tapaamaan” ystäviäni Facebookissa. Muita some-kanavia en ole ottanut käyttööni, sillä en koe tarpeelliseksi twiittailla, enkä jaella kuviani  Instagramissa.  Tätä blogiani olen kirjoitellut enemmän tai vähemmän aktiivisesti kymmenen vuoden ajan, ja jo sitä ennen pidin yllä kotisivujani netissä neljä vuobtta. Verkon maailma ja mahdollisuudet ovat tulleet minulle hyvin tutuiksi.

verkosto2.jpg

Facebookissa en hyväksy kavereikseni ihmisiä, joita en yhtään tunne, ja joihin minulla ei ole mitään kosketuspintaa. Erityisen iloinen olen vuosien ja vuosikymmenten takaisista ystävistä ja koulukavereista, jotka ovat löytyneet Facebookin avulla. Osallistun myös  paljon joihinkin tiettyihin netin keskusteluryhmiin, ja joskus keskustelut aiheesta riippuen sisältävät hyvinkin vilkasta mielipiteenvaihtoa. Facebookin keskustelut ovatkin kuin nykyaikaan siirtyneet nuotiopiirit.


nuotio.jpg

Erityisen kiitoksen annan muutamalle poliittisella kentällä toimivalle luottamushenkilölle aktiivisesta osallistumisesta sosiaalisessa mediassa. Kiinnostus keskustella kansalaisten kanssa vaalien välilläkin kertoo välittämisestä, ja antaa myönteisen kuvan poliitikosta. Valitettavan harva on kuitenkin käyttää tätä kanavaa, vaikka nykyaika tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet. Edellisissä eduskuntavaaleissa seurailin ehdokkaiden some-käyttäytymistä, ja päätin, että itse äänestän sellaista ehdokasta, joka on ajan tasalla ja on oikeasti kiinnostunut äänestäjienkin mielipiteistä. Oma valintani oli siis henkilö, joka vieraili minun ja myös muiden kansalaisten Facebook-sivulla.

Netissä tulee vastaan kaveripyyntöjä tuntemattomilta ihmisiltä ja roboteiltakin, sekä jos-jonkinlaisia epäilyttäviä linkkejä, joita tarjotaan klikattavaksi, mutta jos ja kun niiden kanssa on tarkkana, niidenkin haitoilta voi välttyä. Verkkoon ei pidä itsekään syöttää mitään liian henkilökohtaista, ja kannattaa muistaa, että ihan kaikki asiat lähtevät netissä leviämään raketinvauhdilla. - Järkevästi käyttäen verkkomaailma on loistava arjen ja vapaa-ajan hyödyke.