Kovin on kalseaa ja vaihtelevaa säätä ollut viime ajat. Vettä satelee harva se päivä, ja useassa eri olomuodossa. Kumman innokkaasti muuttolinnut silti tänne palailevat. Kamera on ollut käytössä lähes joka päivä, mutta koska sen tarkentaminen on alkanut hidastua, lintuset ehtivät useinkin lentää pois, ennenkuin saan napattua niistä kuvaa.

Jotakin on linssiin kuitenkin tarttunut.

Lintujen ruokintapaikalla on vilkas lentoliikenne. Kuten eräs ihana entinen työkaverini sanoisi, siellä on paljon erimerkkisiä lintuja, pieniä ja isoja.

k%C3%A4pytikka.jpg

Talitangoilla on paljon kysyntää vielä. Isommat ajavat siitä pienet pois.

 

kyyhkyl%C3%A4iset.jpg

Sepelkyyhkyt riiustelevat nyt ihan julkisesti.

 

sorsa.jpg

Rannassa tepasteli tämä parhaimpaan juhlapukuunsa sonnustautunut sorsaukko. 

 

facebook.jpg

Tämä tyttäremme parivaljakko kävelyttää minua metsässä viikonloppuisin. Niiden kanssa on mukavaa kuljeskella vauhdikkaasti, välillä pysähtyen. Koiruleidenhan on tarkistettava kaikki niille lähetetyt viestit polun varrelta, ja se onkin tarkkaa puuhaa.

---

Enimmäkseen kuljen luonnossa nyt onnellisena, vain katsellen, kuunnellen ja haistellen kevättä, nauttien siitä täydestä sydämestäni.  Oman 'metsäannokseni' käyn nappaamassa vähintään kerran päivässä, viikonloppuisin useamminkin. Keväinen sade ei minua haittaa, on se sitten vettä, lunta tai räntää, mutta toki mieluiten sade saisi tulla öisin. .