turva.jpg

Siellä se on nyt, satamassa aitauksen takana - uusi Rajavartioston vartiolaiva Turva, johon pääsin eilen tutustumaan.

 

tuonne.jpg

Meitä tultiin vastaan portille, ja jännittävä tutustumiskäynti alkoi.
Mietin etukäteen, kuinkahan minulta onnistuu oleminen keikkuvassa aluksessa. Selvisin siitä kuitenkin hyvin, kun psyykkasin itseäni olemaan kiinnittämättä asiaan mitään huomiota.
Laivassa oli myös paljon portaita; ja ei se mitään, mutta ... ne olivat pääasiassa ritiläportaita, joten ei passannut katsoa alaspäin. Ja mikä hurjinta, laivan ulkopuolella kulki ritiläsiltoja, joita pitkin piti kulkea korkealla meren yläpuolella. Ei auttanut kuin sulkea ajatukset ja kulkea kuin ei huomaisi koko asiaa. - Ja hiphurraa! selvisin niistä hengissä, joskin kuljin noilla silloilla henkeä pidättäen. :D

Ylitin siis mukavuusalueeni rajoja, ja voitin pelkoni.

kannella.jpg

Kannella meille pidettiin laivan kapteenin toimesta kunnon infotilaisuus aluksesta ja ulkomeren rajavalvonnasta. Saimme paljon uutta mielenkiintoista tietoa, ja selvisi, että tämä alus on varsinainen monitoimilaiva. Tuli todella turvallinen olo, kun selvisi, että  Suomen meriraja on asianmukaisissa ja hyvissä käsissä. Alus on kokoaikaisessa hälytysvalmiudessa, sijainnistaan riippumatta.

 

vesitykki.jpg

Tässä yksi vesitykki, joka jaksaa heittää vettä todella kauas.

laitteet.jpg

Laivassa löytyy jos-jonkinlaista härveliä; tuolla ylimpänä on tehotutka.

 

vahvaa.jpg

Laivassa oli paljon eripaksuisia köysiä ja vaijereita, ja pitää ollakin, sillä tällä aluksella voidaan hinata isojakin matkustaja-aluksia.

 

logo.jpg

Tähän laivaan väritys on vaihtunut sinivalkoiseksi, joka sopii hyvin tähän Suomi 100 -logon tyyliinkin.

 

helikopterikentt%C3%A4.jpg

Aluksessa on valmiudessa mahtava helikopterikenttä.

 

merelle.jpg

Merellä Helsingin edustalla kulki monenlaisia ja monenkokoisia aluksia; vanhoja ja uusia, pieniä ja suuria.

vanha.jpg

ruotsiin.jpg

 

Tutustumiskäynnin jälkeen kävimme vielä kahvilla lähistöllä olevan hotellin terassilla. Lokkeja kiinnosti kovasti meidän tarjoilut, mutta saimme kuitenkin popsittua pullamme ihan itse.

lokki.jpg

 

Päivän päätteeksi piipahdus eräässä vantaalaisessa pihapiirissä, jossa piha oli tarkkaan suunniteltu ja huolella hoidettu kokonaisuus. Kirjavan kuunliljan taimi pääsi muuttamaan tuolta omalle pihalleni. 

 

pihaa.jpg

Lämpimät kiitokset retken järjestäjille ja oppaillemme <3