1262550924_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aloitin kaappien ja pakastimen tyhjennysviikot. Uudenvuoden päivänä etsin pakastimen uumenista pussillisen nokkosia, joita siellä riittää - niin lettuihin, pannareihin, laatikoihin, kastikkeisiin, munakkaisiin, perunamuusiin, leipiin kuin keittoihinkin. Nyt vuorossa oli keitto.

NOKKOSKEITTO

pari kolme rkl voita sulatetaan kattilassa

n. 1 ½ dl ryöpättyä, pakastettua nokkosta joukkoon

4 - 5 rkl vehnäjauhoa ripotellaan sekoittaen

maitoa lisätään pikkuhiljaa (n. 1 l), kunnes keitto tuntuu saostuvan sopivaksi

mausteeksi suolaa maun mukaan (1½ -2 tl) ja 1 rkl sokeria

 

Lautaselle keiton päälle keitetyn kananmunan puolikkaat.