Lämpöiset onnittelut kummallekin tyttärellemme nimipäivänänne, ja samalla onnittelut Teille kaikille  muillekin nimipäiväsankareille!

sydamellinen-normal.jpg

 

                                               --------------------------------------

Kesän kukkaset uinuvat nyt lumen alla, sillä täällä Etelä-Suomessakin alkoi nyt talvi. Pohjoisessa paukkuvat oikeat tulipalopakkaset, mutta toivottavasti pakkaskausi ei kestä pitkään.

lumioksa-normal.jpg

Linnut ja metsän eläimet ovat luonnon armoilla, mutta me ihmiset voimme onneksi omalta osaltamme helpottaa niiden elämää.

Viikonlopun aikana aloitin täysimittaisen lintujen talviruokinnan pihallamme. Nyt on tarjolla talitankoa ja -palloja, kauraa, auringonkukansiemeniä, pähkinämurskaa, omena- ym- hedelmäkuutioita, rusinoita, sekä rasvasiemensekoituksia. - Joku tuttavani arveli, etteivät linnut löydä ruokintapaikalle, kun en ole aloittanut ruokintaa jo aiemmin. Mutta kylläpä löysivät kuitenkin; ehkä ihan vanhasta muistista. Vai haistaisivatko ne ruokapaikat?  :)

Aloituslajimäärä oli mahtava jo heti toisena päivänä, eli lauantaina.

- keltasirkku 22
- pikkuvarpunen 28
- talitiainen 8
- sinitiainen 6
- mustarastas 3
- viherpeippo 20
- punatulkku 5
- kuusitiainen 2
- harakka 6

ja eilen ilmestyi vielä neljä hömötiaistakin. 

Nyt meillä on mukavaa seurattavaa yllin kyllin. Aika kuluu aina huomaamatta lintujen elämää tarkkaillessa. Lapsesta saakka olen tykännyt katsella lintulaudan lentoliikennettä ja  muutakin luonnon elämää.

Pidän  nyt tänäkin talvena tarkkaa kirjanpitoa ruokavieraista, sillä osallistun Lintujen ja nisäkkäiden ruokintapaikkaseurantaan.

punatulkku-normal.jpg

 

Seuraan myös muiden lintujen ystävien juttuja "Pöntöltä". Nämä minun tontutkin tykkäävät katsella Pönttökameran sivuja. :D <3

p%C3%B6nt%C3%B6ll%C3%A4-normal.jpg