Tänään keittelin maitokaalia. Siitä on ainakin 50 vuotta, kun edellisen kerran olen syönyt tätä lapsuuden herkkuruokaani. Makunystyräni pääsivät muistojen makuun, sillä tästä tuli tosi hyvää; melkein kuin äidin laittamaa.
Meillä äiti tykkäsi kaaliruoista,ja joskus hän halusi (onneksi!) laittaa myös omia mieliruokiaan, vaikka muut eivät olisi niistä niin pitäneetkään. Maitokaali oli yksi syksyinen ruoka, joka ei kai sitten kovin hyvin maistunut muille lapsille, sillä muistan, että sitä riitti minulle usein myös toisen lautasellisen verran.
Äidin ohjeen mukaan kaali pilkotaan pieniksi suikaleiksi ja keitetään vähässä vedessä pitkään. Lisätään maito ja keitetään vielä jonkun aikaa. Keittämisen loppupuolella lisätään vehnäjauhosuurus, suola ja sokeri, sekä voita.
Kommentit