Pihallamme oven edessä on pieni lyhty, jossa olemme polttaneet ostamiamme pöytäkynttilöitä melkein joka ilta jo parin kuukauden ajan. 

Kaapista löytyi siivouksen yhteydessä iso kasa vuosien varrella keräytyneitä kynttilänpätkiä, joista olisi hyvä päästä eroon. Ajattelimme, että on hyvä idea polttaa niitä tuossa pihalyhdyssä. Joten tuumasta toimeen, mutta ...

Talostapa ei löytynyt ainuttakaan tavallisille kynttilöille sopivaa jalkaa, jonka olisi voinut laittaa lyhdyn sisälle, ja joka kestäisi myös pakkasta.

Samaisesta kaapista, jossa kynttilänpätkiä säilytettiin, löytyi myös joutilas Das-massapaketti. Siitäpä sitten keksimmekin tehdä kaksi möykkykynttilänjalkaa. - Helppoa ja kätevää!  Möykyt olivat kuivumassa kolmen päivän ajan tiskipöydällä, ja olivat melkein joutua syötäväksi. Talon isäntä nimittäin luuli niitä leivonnaisiksi. :D

kynttil%C3%A4njalat.jpg

Kuivuttuaan päällystimme möykyt foliolla. - Kylläpä niistä tulikin kauniin hopeisia!

 

valmiit.jpg

Pikkutontut halusivat, että testaamme kynttilänjalat ennen niiden ulosvientiä.

kynttil%C3%A4t%20alavat.jpg

Möykkyjalat hoitavat tehtävänsä hyvin, ja nyt pääsemme eroon noista lukuisista kynttilänpätkistäkin. Roskiin me emme toimivia tavaroita halua heittää, emmekä halunneet antaa niitä sulatettaviksikaan esim. sytykeruusujen tekijöille.

Nyt lyhdyssä on tästä lähtien hyötykäyttöistä valoa. Ja pian myös kaapissa enemmän vapaata tilaa. :)Valoisaa joulun odotusta Teillekin! 

t. Blogitontut