Viikon kestänyt piipahdus pohjoisessa innoitti nyt kevätauringon paisteessa kuvaamaan paljon enemmän kuin kuukausi sitten siellä käydessäni.

kotimaisemaa.jpg

Lunta riitti metrin verran, ja lisääkin sitä tuli. Kuten kuvasta näkyy, ihan heti ei tuohon edessäolevaan perunamaahan päästä perunoita istuttamaan.

ilta-aurinko.jpg

Ilta-aurinko paistoi puiden raoista, ja näytti mystisesti nuotiolta metsän keskellä. Valoa riitti iltaisin jo paljon pitempään kuin täällä etelässä, ja siellä on aina vain lähempänä ihana yöttömän yön aika.

ruskoselk%C3%A4.jpg

Paksun lumipeitteen keskellä oli pikkueläinten monikerroksinen käytäväverkosto, joiden päätyaukoista silloin tällöin kurkisteli hiiriä, myyriä ja päästäisiä.

Satuin näkemään joen jäällä kaksi kaurista, joita ei muuten näkynytkään.Toisesta ehdin nappaamaan kuvankin.

kauris.jpg

Lähistöllä on kauriiden ruokintakaukalo, josta sinne viemäni herkut häipyivät kyllä vikkelästi, mutta itse ruokailijat piileskelivät. Lumesta erottui kuitenkin selvästi, että porukkaa oli runsaasti.

kauriinpolku.jpg

Kauriinpolkua tallattiin joka päivä lisää.

 

porot.jpg

Joen jäällä näkyi myös poroja, ja yhden yllätin myös kauriiden ruokakaukalolta. Sen hätistelin myös joelle.

 

pupu.jpg

'Pääsiäispuput' vierailivat iltaisin ja öisin lintujen ruokintapaikalla, ja yrittiväthän ne ylettyä myös kauriiden ruokintakaukaloon. - Jänikset olivat vielä lähes vitivalkoisia.