Ninni ihmettelee lanttujen kokoa ja varsinkin niiden hajua.
Lantut ja porkkanat on nyt ostettu, ja bataatit haetaan kaupasta tänään. On joululaatikoiden paistamisen päivä. Lanttulaatikosta tulee perinteinen Kotilieden ohjeella. Hyvän bataattilaatikon ohjeen sain työkaveriltani, ja laitan siitä itse mukaelemani ohjeen myöhemmin. Porkkanalaatikko valmistuu Kotiruoka-keittokirjan reseptillä.
Jos jaksan illemmalla vielä leipoa, yritän saada aikaan taatelikakkuja ja gluteenittoman maustekakun. Joulupullaan olen hankkinut sahramia, ja ajattelin leipoa pikkupullat ja pakastaa ne raakana, jotta saadaan aivan tuoretta pullaa mm. jouluaamun tee-/kahvipöytään. Muutaman tortunkin paistan vasta juuri ennen tarjoilua.
Edit. illalla klo 22.50
Tässä osa laatikoista, joka laatua.
BATAATTILAATIKKO
Bataattilaatikon tein kutakuinkin työkaverini ohjeella.
Kuorin ja pilkoin kolme isoa (a´600 g) bataattia ja keitin niitä vähässä vedessä puolisen tuntia. Siivilöin keitinveden, ja otin sen talteen. Survoin bataatit ja lisäsin mausteeksi hiukan kanelia, maustepippuria ja suolaa. Kaadoin joukkoon keitinlientä ja maitoa ja vielä siivilän läpi pari ruokalusikallista vehnäjauhoa (gluteenittomasta laatikosta jätetään vehnäjauho pois). Lopuksi lisäsin kaksi kananmunaa. Pinnalle lorottelin siirappia ja muutaman voinokareen. - Paistoin seoksen 175 asteisessa uunissa (loppupuolella alensin lämpöä 150 asteeseen) puolitoista tuntia.
Kommentit