Eilen oli kauppapäivä ja leipomispäivä.

taatelit.jpg

Kauppakassissa tuli koirille jauhelihaa ja joululimppuun rusinoita, ja myös taatelia odottamaan kakun leipomista. Taatelit ovat minun herkkuani, mutta en saanut lupaa maistaa noista ainuttakaan. Taatelikakkua ei tässä talossa kannata tehdä kovin paljoa ennen joulua, mikäli haluaa sitä olevan jäljellä vielä joulupäivinä. Sen menekki on melkoinen.

kakkua.jpg

Nyt uunissa paistui suklaakakkua ja joululimppua. Namskis! Oli ihan pakko maistaa tuota kakkua. Älkää vaan kukaan kysykö, mitä reseptiä noihin käytettiin! Emäntä tekee  yleensä kaikki ruoat ja leipomukset "näppituntumalla", ja silti tulee tosi hyvää. Hän on kai jo niin kouliintunut.
 

postiin.jpg
Postimerkit ja kirjekuoret ovat valmiina joulukorttien postitusta varten, kunhan vain ensin kirjoitetaan kortit. Vaikka täällä on jo paljon valmiita kortteja, kuulemma pitää vielä tehdä pari lisää. Tänään onkin sitten korttienkirjoituspäivä. Vielä kun tietäisi kaikille ihan tarkat osoitteet, etteivät kortit jää postiin kiertelemään.

postimerkki.jpg

Yksi kortti lähtee Amerikkaan asti, toivottavasti se vain ehtii perille ennen jouluaattoa.  Siihen korttiin tulee tosi kaunis tonttutyttö-postimerkki.

Tänään on jo kolmas adventtisunnuntai, joten nyt joulu on kyllä tosi lähellä. Täällä sytytetään kolme kynttilää.

Rauhallista sunnuntaipäivää kaikille! toivottaa - Nelli

 

P.S. Perinteisesti Aulikilla on nimipäivänään 16.12. tässä blogissa arvonta; ei kannata missata sitä.