Tämä kevätaika on ihanaa aikaa! Eilen pikkuinen sade raikasti kummasti pölyistä ilmaa, ja näyttäisi myös, että luonto alkaisi sen ansiosta myös ihan hiukkasen vihertää. Lumet ovat sulaneet silmin nähden, ja sitä löytyy enää kasapaikoista.
Viserrykset ja pulputukset lisääntyvät äänimaailmassa päivä päivältä. On mielenkiintoista seurailla myös laulujen perusteella, mitä lintuja on saapunut.

Juuri nyt iltahämärässä tätä kirjoittaessa ikkunan takaa kuuluu rautiaisen laulua. Rautiaispariskunta tuli uskollisesti tähän omaan kotipihaansa toissapäivänä. :)
rautiainen.jpg

 

Sepelkyyhkyt kujertavat ja huhuilevat nyt ahkerasti kevättä rinnassaan.

sepekyyhkyl%C3%A4iset.jpg

odottaja.jpg

Toisten riiustellessa tämä yksilö istuskelee uskollisesti katulampun päällä katse etelään, aivan kuin odotellen pariaan.

Iso parvi laulujoutsenia lensi tänään iltasella tästä ylitse juhlallisesti toitotellen. Myös lokit ovat saapuneet. 

Lintujen lisäksi puissa on näkynyt myös ihmisiä. Aika monella pihalla tässä lähistöllä on kaadettu puita joko vanhentuneina, tai sitten rakentamisen tieltä. 

puussa.jpg

Pähkinäpensaamme kukkivat juuri nyt hyvin runsaasti. Onneksi en ole allerginen siitepölyille.Puiden ja pensaiden silmut pullistelevat jo, ja on vain ajan kysymys, milloin ne avautuvat. 

Eilen haravoin pihanurmikon ja levittelin siihen puutarhakalkkia, sopivasti juuri ennen sadetta. Muutamia pensaita saksin myös, mutta oksien haketuksen jätin myöhemmäksi. Pihalla riittää vielä kevätpuuhia paljonkin, mutta teen ne pikkuhiljaa. Ihan vielä en uskalla ottaa katteita pois kaikilta perennoilta, sillä edelleen täällä on pakkasöitä. Huomenna käyn kurkistamassa, mitä maa-artisokille kuuluu. Toivottavasti niitä on jäljellä vielä katepenkissä, vaikka myyriä on pihallamme koloista päätellen erittäin runsaasti. Herkullista maa-artisokkakeittoa haluaisin saada keitettyä edes yhden kerran tänä keväänä.

Paistoin muutaman lätyn nyt iltasella, ja siinä paistaessani yhden letun päälle ilmestyi ihmeellisesti jostain spektrin värit. Mistä - se jäi minulle arvoitukseksi.
lettu.jpg